Italské sušenky Cantucci

cantucci

Sušenky Cantucci jsou výborné mlsání ke kávě a dají se dělat na různé způsoby. Dávají se do nich oříšky a případně sušené ovoce. Tady je recept!

cantucci

BUDETE POTŘEBOVAT:

  • 350 g hladké (celozrnné) mouky
  • 2 lžičky kypřícího prášku
  • 1 lžička skořice
  • 1 lžička nového koření
  • špetka muškátového květu
  • 250 g třtinového cukru
  • 3 rozšlehaná vejce
  • kůra z jednoho citronu
  • 85 g rozinek, 50 g mandlí, 50 g nesolených pistácií (lze obměnit dle chuti)

A TADY JE POSTUP:

  1. Smícháte mouku, koření, cukr a prášek do pečiva.
  2. Přidáte citronovou kůru a vejce.
  3. Nejdříve vše promícháte vařečkou a když se vám vše spojí, propracujete hmotu rukama.
  4. Nakonec přidáte ořechy a sušené ovoce.
  5. Těsto rozdělíte na +-4 díly a vyválíte z něj válečky o průměru 4 cm.
  6. Vyskládejte na pečící papír (nechte dostatečné rozestupy, protože těsto nabyde) a pečte na 170 stupňů po dobu 25 min.
  7. Po uplynutí doby pečení nechte vše trochu zchladnout a krájejte šikmo na kolečka.
  8. Kolečka pokladete na pečící papír a dáte je sušit na 130 stupňů po dobu 20 min.